Kek i permbysur me pjeshke te permbysura e shpjeguar me thjeshte.
Nje mrekulli verore do thoja.
Dhe super ide nese keni disa pjeshke te zbutura ne frigorifer. Edhe pjeshke te karamelizuara dhe kek, shtojini dhe nje luge akullore dhe me kujtoni ne cdo kafshate
Recetat mundi gjeni ne highlights ne profilin tim ne instagram me video hap pas hapi dhe perberesit e detajuar me poshte:

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Embelsira

Postuar me

Mars 28, 2018

SOCIAL

mysweet_tooth_
P

er bazen me pjeshke te kekut.


-3 pjeshke te prera trashe ne copa 1 cm ose me shume
-2-3 luge sheqer kaf(mund ta zevendesoni dhe te bardhe)
-gjalpe  1-2 luge gjelle

Pjeshket e prera shtojini ne nje tas dhe shtojuni siper sheqerin dhe kanellen, perzieni mire dhe shtrojini ne tepsi. Siper shtojuni gjalpin e shkrire ose dhe ne copa.
Vendosni te piqen ne furre te ngrohur ne 180-200° per 10 minuta dhe leni te ftohen menjane.

Per kekun ju nevojiten:
-2 veze
-150 gr sheqer
-80 ml vaj luledielli ose gjalpe te shkrire(5 luge gjelle)
-3 luge gjelle kos(une kam shtuar kos grek)
-1 gote miell 200 gr
-vanilje
-2 luge gjelle miell misri ose dhe semola
-baking powder

Rrihni vezet me sheqerin dhe shtoni gjithe perberesit e tjere nje nga nje sipas rradhes siper. Perzieni mire qe te behet nje brume i trashe te cilin e shtoni mbi pjeshket dhe piqni per 30-40 minuta ne 180°.

Pasi te piqet lereni te ftohet dhe permbyseni ne nje pjate qe pjeshket te jene siper.

Shkon shume me akullore me vanilje, ma degjoni sugjerimin dhe pasi t’ma degjoni lani dhembet mos harroni.

Galeria

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.