Crumble cake ndryshe ne shqip kek me therrime, eshte nje kek me therrime qe shijon si biskote e te shkrin ne goje.. Eshte nje embelsire qe pranon shume shije te ndryshme, ndaj une ju sugjeroj pervetesimin e recetes dhe mund te alternoni shijet, nuk ju zhgenjen kurre. Mund ta mbushni me fruta te fresketa, nutella, reçel, krem djathi dhe madje mund ti kombinoni mes tyre.

-
- Me poshte do te gjeni receten me perberesit shkurtimisht.
Ju nevojiten :
- 400 gr miell ose 2 gota
- 150 gr sheqer
- 150 gr gjalpe ne temperature te ftohte
- 2 luge çaji baking powder
- lekura e nje portokalli / limoni e grire ne rende
- 1 veze e plote dhe 1 verdhe
Per mbushjen kam perdorur:
- reçel luleshtrydhesh
- boronica te ngrira dhe luleshtrydhe te fresketa(mund te perdorni fruta te fresketa ose te ngrira sipas deshires)
- 150 gr krem djathi+2 luge sheqer pluhur.
- Perzieni te gjithe perbersit e brumit me duar deri sa te keni nje konsistence therrimesh.
Shtroni gjysmen ne tave. Siper shtoni kremin e djathit te perzier me 2 luge sheqer pluhur, siper shtoni reçelin dhe frutat e zgjedhura dhe ne fund mbulojeni me therrimet e ngelura.
Piqni ne 180-200° ne furre te parangrohur per 30-40 minuta.
Nese do e konsumoni te ngrohte shoqerojeni me akullore me vanilje duke patur keshtu nje nga embelsirat e reja me te preferuara per ju.
- Nje version tjeter i kesaj embelsire do te ishte dhe me brumin me kakao pra thjeshte te brumi shtoni 2 luge gjelle kakao te hidhur dhe gjithe perbersit e tjeter njesoj si me siper.
- Nje version tjeter per mbushjen e kesaj embelsire do te ishte me rikota/mascarpone dhe nutella ose copa cokollate. Shtroni shtresen e pare te brumit, mbi te rikota ose maskarpone sipas deshres rreth 250 gr dhe siper mbulojeni me copa cokollate te therrmuara. Shtoni shtresen e fundit te brumit dhe fusni ne furre te piqet
- Versioni i fundit qe po ju sjelle eshte mbushja me copa molle te prera ne kuba te vegjel te cilet i kemi perziere me lekure limoni te grire, 2 luge gjelle sheqer kaf dhe 1 luge kanelle. Siper shtojme brumin e ngelur dhe pjekim.
- Me poshte do te gjeni receten me perberesit shkurtimisht.
Ju nevojiten : - 400 gr miell ose 2 gota
- 150 gr sheqer
- 150 gr gjalpe ne temperature te ftohte
- 2 luge çaji baking powder
- lekura e nje portokalli / limoni e grire ne rende
- 1 veze e plote dhe 1 verdhe
Per mbushjen kam perdorur:
- reçel luleshtrydhesh
- boronica te ngrira dhe luleshtrydhe te fresketa(mund te perdorni fruta te fresketa ose te ngrira sipas deshires)
- 150 gr krem djathi+2 luge sheqer pluhur.
- Perzieni te gjithe perbersit e brumit me duar deri sa te keni nje konsistence therrimesh.
Shtroni gjysmen ne tave. Siper shtoni kremin e djathit te perzier me 2 luge sheqer pluhur, siper shtoni reçelin dhe frutat e zgjedhura dhe ne fund mbulojeni me therrimet e ngelura.
Piqni ne 180-200° ne furre te parangrohur per 30-40 minuta.
Nese do e konsumoni te ngrohte shoqerojeni me akullore me vanilje duke patur keshtu nje nga embelsirat e reja me te preferuara per ju. - Nje version tjeter i kesaj embelsire do te ishte dhe me brumin me kakao pra thjeshte te brumi shtoni 2 luge gjelle kakao te hidhur dhe gjithe perbersit e tjeter njesoj si me siper.
- Nje version tjeter per mbushjen e kesaj embelsire do te ishte me rikota/mascarpone dhe nutella ose copa cokollate. Shtroni shtresen e pare te brumit, mbi te rikota ose maskarpone sipas deshres rreth 250 gr dhe siper mbulojeni me copa cokollate te therrmuara. Shtoni shtresen e fundit te brumit dhe fusni ne furre te piqet
- Versioni i fundit qe po ju sjelle eshte mbushja me copa molle te prera ne kuba te vegjel te cilet i kemi perziere me lekure limoni te grire, 2 luge gjelle sheqer kaf dhe 1 luge kanelle. Siper shtojme brumin e ngelur dhe pjekim.