Kremi i pastiçerise eshte nje nga ato receta qe e gjen kudo ne çdo embelsire si ne shtepi dhe restorant. Eshte e rendesishme te keni nje recete me raporte te sakta dhe keshtu mund ta perdorni ne çdo embelsire qe ju shkon mendja. Me kremin e pastiçerise ju mund te realizoni profiterol te mbushur, xupa, kek te mbushur, tarta, torta etj
Me poshte gjeni receten.

Per 5 tasa te vegjel ju nevojiten:
- 0.5 l qumesht
- 3 veze
- 1 bustine vanilje
- 200gr sheqer
- 1 luge miell
- 1 luge niseshte
- Pakez kripe
Ne nje tenxhere veme qumeshtin te ngrohet ne temperature te ulet ndersa ne nje ene shtojme 2 veze te plota dhe 1 te verdhe veze dhe perziejme me sheqerin derisa te kemi nje shkume te verdhe te lehte. Shtojme miellin,niseshten, kripen dhe perziejme mire. Marrim pakez qumesht te ngrohte dhe e shtojme ne perzierjen e mesiperme dhe e homogjenizojme masen. Me pas e shtojme avash avash ne qumeshtin e vaket ne tenxhere, shtojme vanilje dhe kripe dhe perziejme derisa trashet masa. E heqim nga soba dhe ndajme neper tasa individual.
Ju befte mire !