Byrek i embel me krem pastiçerie ose Bougatsa greke per nje mengjes fundjave me çaj mali dhe asgje me shume, aq i mire eshte.

Erdhi receta me ne fund!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Embelsira

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Ky byrek eshte shume i lehte per tu pergatitur ju nevojiten pak perberes:
-1 pako peta te gatshme ose mund ti hapni vete njesoj si pete byreku qe bejme gjithmone.

-gjalpe dhe qumesht  per te sperkatur petet
-mund ta beni me puding vaniljeje ose siç e do receta tradicionale me krem pastiçerie.

•Per kremin e pastiçerise:
Ju nevojiten :
-5 te verdha vezesh
-150 gr sheqer
-2 luge e gjysem me miell 00
-gjysem liter qumesht
-lekura e nje limoni ose portokalleje jo e grire ne rende por hiqeni me qeruesen e patateve.
-vanilje
Te verdhat e vezeve, miellin, sheqerin, vaniljen i rrahim bashke sa te kemi nje mase kremoze e homogjene.

Qumeshtin e nxehim bashke me lekuren e portokallit/limonit. Heqim lekuren dhe nisim shtojme pak nga pak qumesht te vezet duke perzier. Ne fund i shtojme ne tenxhere dhe perziejme ne zjarr te ulet sa te trashet masa.
Kremi u be!

Per bazen e byrekut nevojiten 5-6 peta te sperkatura me gjalpe  dhe pak qumesht mes tyre. Shtoni gjithe kremin siper dhe perfundojeni me 4-5 pete te tjera. Mblidhini anet sperkatni mire me gjalpe e qumesht qe petat te jene te njoma, pirjeni sç presim bakllavane dhe piqeni ne 180° per 40 minuta.
Pasi piqet spekateni me sheqer pluhur e kanelle siper. Sherbejeni te ngrohte me 1 filxhan çaj mali.

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.