Mua me pelqen shume pureja e patateve, gjithmone i shtoj nje shije ndryshe ne varesi te salces qe i shtoj siper apo djathrave qe i shtoj brenda. Ndaj mendoj se nje recete klasike e thjeshte per te bere nje pure patatesh duhet te jete ne secilen familje, sidomos per gatimet e fundjavave. Une e pergatis gjithmone me biftek me salce siper, ose me kerkpudha me salce kremoze apo pancete kerce.

Per purene ju nevojiten :
- Gjysem kg patate ose pak me shume te prera ne kuba
- 1 gote plot me qumesht te nxehte
- 1 luge gjelle gjalpe
- 2 luge gjelle djathe grana/parmixhano/kackavall
- kripe
- pluhur hudhre
Zieni patatet me uje e kripe, kullojini mire dhe shtypini derisa te kemi nje mase homogjene. Filloni shtoni qumeshtin e nxehte duke perzier avash avash, perfundoni me djathin e gjalpin duke perzier. Ne fund lezetoni me pluhur hudhe apo arre moskati. Pureja u be tani mendoni per salcen shoqeruese qe mund te jete me mish ose perime. Une kam zgjedhur nje kombinim klasik.
Ne nje tigan te nxehte me pak gjalpe shtoni bifteket e marinuar me kripe e piper, lerini ne behen per 3-4 minuta nga secila ane. Shuajini me vere te kuqe rreth gjysem gote dhe lerini 2 minuta sa te avullojne avujt alkolik. Hiqni bifteket nga tigani. Shtoni nje gjysem gote uje me 1 luge gjelle miell. Leni te vloje salca ne temperature mesatare derisa te mpikset. Ne fund shtoni bifteket mbi pure dhe salcen.
Nje kombinim shume i mire do te ishte dhe kerpudha te kaurdisura ne tigan,shuar me vere te bardhe dhe trashur me pana ose me pak qumesht e miell. Ju befte mire!