Keku me molle ne dimer eshte nje embelsire bazike por qe te kunjon ngrohtesine e shtepise, askund me mire se ne shtepi nuk te shijon nje kek i mire!

Receta e kekut me molle qe do t’ju shoqeroje gjithe dimrin erdhi.
Nje keshille veçse , prerja e frutit ne feta eshte nje domosdoshmeri qe ato mos te zhyten. Prijini feta te holla!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

  • Receta si me poshte:
    3 veze
  • 150 gr sheqer
    80 ml vaj
  • 125 ml kos i thjeshte(une perdor dhe  kos frutash me pjeshke)
  • 250 gr miell
  •  baking powder
  • 2 molle te prera ne feta te holla
  • arra

Rrahim vezet me sheqerin ,shtojme vajin, kosin dhe ne fund miellin, arrat e baking powder.

E shtojme brumin ne tave dhe rendisim mbi brume fetat bukur. Mund ti sperkasni me pak sheqer siper te karamelizohen.

Piqeni ne furre per 40 minuta ne 180°.
Pas pjekjes siper i kam shtuar 3-4 luge sherbeti nga glikoja e portokalleve, i kam prere gliko portokalli ne kuba, kam shtuar kanelle dhe nje dore arra. Me gjithe keto gjera siper vetem kek nuk eshte.

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.