Paçka kohes qe te merr pergatitja e brumit une ju siguroj qe s’do mjaftoheni duke ngrene pak.

Per kete recete ju nevojiten :

  • 600gr miell
  • 2 luge gjelle uthull e bardhe molle
  • Gjysem luge kafeje me maja
  • Kripe dhe sheqer 1 luge gjelle secila
  • 2 veze
  • Kos(sa te zihet brumi i forte dhe i thate afersisht 2 gota) shtojini pak uje te vaket qe te perthithet me mire.
  • Kjo eshte nje recete brumi ndaj nese permasat nuk i keni te sakta improvizoni me miellin e kosin duke pare me sy konsistencen e brumit.

Pasi kemi hedhur miellin dhe gjithe perberesit e thate perziejme mire,shtojme vezet nje nga nje dhe kosin te cilin e dallojme me sy sa nevojitet.

Pasi i kemi shtuar te gjitha i bejme duart pis nuk ngurrojme dhe e shtypim brumin derisa te kemi nje top te madh te forte e te thate. Nqs eshte i ngjitshem do te thote qe keni shtuar shume kos ndaj shtoni dhe pak miell dhe perseritni proceduren si me lart.

Brumin e leme ne nje ene dhe e mbeshtjellim me leter celefoni ose nqs ka kapak ena e mbyllim dhe e leme ne nje vend te ngrohte per disa  ore ne dimer(ne furre te ngrohte) dhe me pak ne vere . Zakonisht une e le brumin te vije gjate nates te premten ne menyre qe ne mengjesin e te shtunes te jete gati.

E hapim brumin dhe shofim sa ka shtuar volumin, e rrahim serisht dhe e ndajme dy gjysma. Hapim nje pete te trashe dhe i presim ne shirita ose me nje gote.

Une ju sugjeroj qe gjysmen e brumit ta lini ne ngrirje per fundjaven tjeter dhe gjysmen ta pergatisnin brenda dites.

I skuqim ne vaj(shume vaj) ne zjall mesatar ose te ulet.
Per ti shoqeruar mund te perdorni djath,mjalte, dhe reçelna te ndryshem.
Ju befte mire !

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.