Shija e femijerise eshte me e embla per te gjithe ne. Sa here kthehem ne shtepi e kerkoj ate ne cdo cep te saj. Gatimet jane ato qe ma sjellin gjithmone afer. Nje nga keto shije eshte sultjashi i mamit, s’ka si sultjashi qe bejne nenat.

Po ndaj me ju receten si e pergatisim ne ne familjen tone.

Per kete recete ju nevojiten:

  • 1 gote oriz per supe
  • 3 gota uje
  • 1 gote sheqer
  • 1 gote  e gjysem qumesht
  • Niseshte 1 luge gjelle
  • Kanelle                                                                                                                                                                                                                            Vendosim te ziejme orizin me ujin dhe sheqerin duke perziere here pas here ne temperature te ulet. Nga fillimi i procesit derisa te zieje e trashet konsistenca e  orizit duhen rreth 40 minuta ne temperature te ulet gjithmone. Per me shume shije une ne fillim te zjerjes ne uje shtoj 1 shkop kanelle. Ne fund pasi eshte ziere dhe trashur orizi shtojme qumeshtin e nxehte dhe perziejme te vijoje zierjen. Zakonisht mua me pelqen ta pergatis sultjashin pa niseshte por ne familje zakonisht i shtojme dhe pak niseshte per ta trashur. Ne nje gote shtoni 1 luge niseshte e 3 luge uje te ftohte perzieni e shtoni te sultjashi, do te trashe direkt. Hiqni shkopin e kanelles dhe gati per t servirur.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.