Granola eshte nje nga gjerat e mia te preferuara per tu ngrene ne mengjes ne cdo stine me pak kos, fruta e mjalte.Ndaj sot une po sjell nje recete qe shume shpejt do te jete dhe e preferuara juaj. Eshte shume e shendetshme dhe ju mban te ngopur gjate, ndaj une e preferoj gjithmone ta bej vete e jo te bleje sepse eshte e shendetshme e me e shijshme!

Per kete recete ju nevojiten:

  • 250 gr teshere me gjethe te plote jo te bluar
  • Bajame,arra ose lajthi sipas shijeve
  • Fara luledielli ose kungulli
  • Fara chia
  • Fara lini
  • 4luge vaj ulliri
  • Fruta te thara : stafidhe ose boronice
  • Kanelle 1 luge te vogel
  • Kokos te thare 4-5 luge gjelle
  • 4luge mjalte

Ne nje tas te madh  perziejme tersheren, farat dhe bajamet (ne rastin tim) me vajin e ullirit, kanellen dhe mjaltin te cilin e kemi shkrire pak me pare.

I perziejme mire dhe i shtojme ne tepsine ku kemi shtuar nje leter gatimi.

Furren e parangrohim ne 180°.

Pjekim per 15-20 minuta duke hapur vazhdimisht dhe perziere ne menyre qe te gjitha grimcat te piqen. Tershera do te marri nje ngjyre kafe te lehte dhe bajamet e pjekura ju siguroj qe do ti hani te parat 😍 Kujdes mos i digjni!

I nxjerrim nga furra dhe i leme te ftohen,nderkohe shtepia do te mbushet me eren e tyre te mrekullueshme. Pastaj shtojme fruta te thata boronice,stafidhe dhe kokosin e thare, perziejme e ruajme ne nje kavanoz qelqi ku mund te rroje per 2-3 jave.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.