Kjo embelsire ka ngjajshmeri me tiramisune vetem biskotat savoiardi e kremin mascarpone. Gjithe perberesit e tjere jane me shije komplet tjeter, me shije praneverore do te thoja.
Kur e kam lexuar heren e pare mu duk nje improvizim fantastik me luleshtrydhet dhe shume e fresket ne pamje e shije! Duke qene se pergatitet me fruta shume delikate si luleshtrydhet ju sugjeroj ta pergatisni e konsumoni brenda dites.
Idealisht pergatiteni 3-4 ore para dhe lereni te rregjet ne frigorifer gjate kesaj kohe.
Per te realizuar ju nevojiten:
- Biskota savoiardi 300 gr
- 500 ml pana embelsirash (whipping cream)
- 500 gr mascarpone
- 2 vasketa me luleshtrydhe
- 1 gjysem limoni ose 1 teke limoncello
- gjysem gote uje
Ne nje ene shtojme 1 dore luleshtrydhesh, mbulojme me uje dhe shtojme pak limoncello. Nese e deshironi pa alkool shtoni ne vend te limoncellos lengun e nje gjysem limoni. Furloni mire qe te perftoni nje pure ne te cilen do te regjim biskotat.
Rrahim panen e embelsirave sa te trefishoje vellimin dhe shtojme mascarponen. Nese deshironi mund te shtoni arre kokosi te grire ose purene e luleshtrydheve qe do ju ngele nga regjia e biskotave ne krem.
Luleshtrydhet e ngelura grijini ne copa te vogla e lejini menjane.
Fillojme njomim biskotat me purene e luleshtrydheve dhe shtrojme ne nje tave. Siper tyre shtojme pak krem e perhapim dhe perhapim luleshtrydhe te coptuara, pastaj serisht shtojme nje shtrese biskotash,krem dheperfundojme me luleshtrydhe me shume. Une preferoj ta realizoj me 2 shtresa biskotash qe embelsira te jete me delikate ne shije.
Mbulojme me plastmas gatimi dhe leme ne frigorifer per 3-4 ore sa te regjen biskotat.
Sherbejeni te ftohte dhe konsumojeni brenda 1-2 ditesh sepse luleshtrydhet siper fillojne dhe leshojne leng e vyshken.
Shija eshte fantastike per te gjithe familjen!
