Kek me portokall, boronica te kuqe dhe vaj ulliri e çokollate.
Kek me te bute se ky nuk keni provuar jam e sigurt 😋

Per te realizuar kete recete ju nevojiten:
-3 veze ne temperature ambjenti
-1 gote e gjysem sheqer
– lekura e 2 portokalleve
– 1 gote leng portokallesh ( 2 portokalle dhe 1 gjysem)
-1 gote vaj ulliri (235 ml)
-1 luge gjelle niseshte
-450 gr miell
-baking powder
-pak kripe
-boronica te kuqe te thata
-pana embelsirash
-çokollate fondente

Boronicat i vendosim nje nje ene me uje te nxehte te zbuten per 10 minuta. Pastaj i nxjerrim dhe i thajme me nje pecete.
Lekuren e portokallit e perziejme me sheqerin qe te leshoje mire esencen e saj dhe shtojme 3 vezet.
I rrahim se bashku sa te formohet nje shkume e verdhe.
Shtojme vajin e ullirit,lengun e portokalleve dhe miellin,kripen,niseshten,baking powder me rradhe.
Boronicat e zbutura i shtojme ne fund. Perziejme mire per here te fundit dhe shtojme ne formen e kekut, te cilen e kemi vajosur me pare.
Fusim ne furre te parangrohur ne temperature 180° per 1 ore.
Kur e nxjerrim e leme te ftohet dhe nderkohe pergatisim kremin e çokollates.
Ne nje tas shtojme çokollaten e coptuar dhe panen e nxehim ne temperature maksimale.
E shtojme ne tasin me çokollate dhe i leme per 2-3 minuta pastaj nisim perziejme derisa te marri konsistence kremoze. E shtojme mbi kek dhe e leme te ftohet mire para se ta sherbejme.
Ju befte mire 😊

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.