Keket me fruta jane gjithmone nje zgjedhje e mire! Keku me kumbulla me erdhi ne mendje gjate nje dite pastrimi gjeneral kur ne frigoriferin tim kisha disa kumbulla shume te pjekura! Eshte nje zgjidhje shume e mire per ne mengjes me nje gote qumesht ! keku ka shume pak sheqer dhe nuk eshte i embel!

Perbersit :

  • 350 gr miell
  • 2 veze
  • 1 gote qumesht e vaket
  • 1 filxhan kafeje me mjalte
  • 1 filxhan kafeje me sheqer
  • 1 filxhan kafeje me vaj ulliri
  • 1 dore kumbulla
  • arre moskati pluhur
  • kanelle
  • pluhur pjekes
  • pakez kripe
  • 1 gote uje

Ne nje tas rrahim vezet me sheqerin dhe shtojme vajin,qumeshtin e vaket ku kemi tretur mjaltin dhe nisim shtojme perberesit e thate. Miellin, kanellen, arren e moskatit dhe pluhurin pjekes, kripen i kemi perzier bashke e shtojme pak nga pak te masa me siper. brumi qe perftohet eshte i trashe ndaj ne fund shtojme nje gote uje dhe vazhdojme perzierjen, keshtu brumi hollohet dhe behet me i lehte. Shtrojme  brumin ne tave dhe vendosim siper kumbullat e prera ne gjysem. sperkasim me pak sheqer siper apo nje dore frutate thata ,te cilat mund t’ja shtoni dhe me brume brenda.

Pjekim ne 180° per rreth 30-40 minuta derisa prova me kunjen te dali e paster( e shpojme kekun me nje kunje dhe nqs del e paster eshte pjekur).

Keku u poq!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.