Cobbler eshte nje embelsire amerikane me baze frutash dhe me nje kerce biskote shume krokante e te shijshme siper. Fillimisht u nxita nga nje prej miqve te mi food blogger ne instagram (ata qe me ndjekin e njohin Legjenden}, pastaj kuptova qe receta ndryshonte nga “keku biskote” apo “crumble”, qe une ja kam marre doren nga nje perberes qe eshte qumeshti. Ndaj me poshte ju prezantoj me receten e Cobblerit me kumbulla (sipas Legjendes).
Mund te realizphet dhe me fruta si pjeshke, fruta pylli, luleshtrydhe, molle, qershi etj, teknika eshte e njejte.
Ju nevojiten :
- Gjysem kg kumbulla te prera ne dysh
- 2 luge sheqer kaf
- gjysem luge niseshte
- pak kanelle
I perziejme te gjitha bashke dhe shtrojme ne taven ose tiganin e gizes ku do bejme cobblerin. Pjekim ne 180° per me pak se 10 minuta sa frutat te marrin nje karamelizim.
Perberesit per brumin :
- 1 gote miell
- 6 luge gjelle gjalpe te ngurte = 100 grame
- gjysem gote sheqer
- 180 ml qumesht = 3/4 e gotes qumesht
- baking powder 1 luge kafeje
- vanilje
- pak kripe
- pak sheqer kaf
Perziejme miellin me sheqerin dhe gjalpin e ngurte derisa te formohet nje mase e trashe homogjene , kete gje mund ta bejme me duar shume mire ose me mikser. Shtojme qumeshtin dhe gjithe perberesit e tjere, tani kemi nje mase kremoze si brumi i krepave, e shtojme mbi kumbullat dhe sperkasim siper me sheqer kaf. Pjekim derisa siper te kemi nje ngjyre te arte ne portokalli dhe krokante perreth 15-20 minuta. Sherbejme te ngohte me akullore me vanilje! Shija fantastike!
