Cobbler eshte  nje embelsire amerikane me baze frutash dhe me nje kerce biskote shume krokante e te shijshme siper. Fillimisht u nxita nga nje prej miqve te mi food blogger ne instagram (ata qe me ndjekin  e njohin Legjenden}, pastaj kuptova qe receta ndryshonte nga “keku biskote” apo “crumble”, qe une ja kam marre doren nga nje perberes qe eshte qumeshti. Ndaj me poshte ju prezantoj me receten e Cobblerit me kumbulla (sipas Legjendes).

Mund te realizphet dhe me fruta si pjeshke, fruta pylli, luleshtrydhe, molle, qershi etj, teknika eshte e njejte.

Ju nevojiten :

  • Gjysem kg kumbulla te prera ne dysh
  • 2 luge sheqer kaf
  • gjysem luge niseshte
  • pak kanelle

I perziejme te gjitha bashke dhe shtrojme ne taven ose tiganin e gizes ku do bejme cobblerin. Pjekim ne 180° per me pak se 10 minuta sa frutat te marrin nje karamelizim.

Perberesit per brumin :

  • 1 gote miell
  • 6 luge gjelle gjalpe te ngurte = 100 grame
  • gjysem gote sheqer
  • 180 ml qumesht = 3/4 e gotes qumesht
  • baking powder 1 luge kafeje
  • vanilje
  • pak kripe
  • pak sheqer kaf

Perziejme miellin me sheqerin dhe gjalpin e ngurte derisa te formohet nje mase e trashe homogjene , kete gje mund ta bejme me duar shume mire ose me mikser. Shtojme qumeshtin dhe gjithe perberesit e tjere, tani kemi nje mase kremoze si brumi i krepave, e shtojme mbi kumbullat dhe sperkasim siper me sheqer kaf. Pjekim derisa siper te kemi nje ngjyre te arte ne portokalli dhe krokante perreth 15-20 minuta. Sherbejme te ngohte me akullore me vanilje! Shija fantastike!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.