Keku me karrota eshte nje nga keket me te mire qe mund te keni provuar,kjo sepse eshte i bute, i njome dhe plot miksime shijesh. Do thoja qe ky eshte nje nga ato versionet e kekeve qe behet lehtesisht dhe torte nqs e pergatisni me dy kate keku dhe krem ne mes, do te ishte ideale per nje ditelindje. S’po ju zgjatem receten me perberesit e gjeni me poshte.
Per kekun ju nevojitet:
- 2 veze
- 110 gr sheqer te bardhe
- 110 gr sheqer kaf
- 220 miell
- 180 ml vaj luledielli(rreth gjysem gote)
- esence vanilje
- 12gr baking powder
- 1 luge kafeje me kanelle
- 1 luge kafeje arre moskati
- 3-4 karrota te grira ne rende
Per kremin :
- 1 philadelphia original 175gr
- 3 luge sheqer pluhur
Ne nje ene shtojme vezet, sheqerin, vajin dhe perziejme mire me mikser sa te na tretet sheqeri, shtojme erezat, vaniljen, miellin, baking powder e perziejme. Ideale do ishte te shtonit dje 1 dore arra te grira trashe ose mund t;ja shtoni mbi krem ne fund. Madje shume do ti shkonte dhe 1 luge gjelle me xhinxher te fresket te grire ne rende holle. Perziejme dhe ne fund shtojme karrotat. Brumi per kekun u be, fusim ne pjekje ne furre te parangrohur ne 180 grade per 30-40 minuta. E leme te ftohet dhe shtojme siper kremin te cilin e pergatisim duke perzier 2 perberesit me lart. Mund ti shtoni nje dore arra dhe ja ku keni nje super kek fantastik.
