Keku me karrota eshte nje nga keket me te mire qe mund te keni provuar,kjo sepse eshte i bute, i njome dhe plot miksime  shijesh. Do thoja qe ky eshte nje nga ato versionet e kekeve qe behet lehtesisht dhe torte nqs e pergatisni me dy kate keku dhe krem ne mes, do te ishte ideale per nje ditelindje. S’po ju zgjatem receten me perberesit e gjeni me poshte.

Per kekun ju nevojitet:

  • 2 veze
  • 110 gr sheqer te bardhe
  • 110 gr sheqer kaf
  • 220 miell
  • 180 ml vaj luledielli(rreth gjysem gote)
  • esence vanilje
  • 12gr baking powder
  • 1 luge kafeje me kanelle
  • 1 luge kafeje arre moskati
  • 3-4 karrota te grira ne rende

Per kremin :

  • 1 philadelphia original 175gr
  • 3 luge sheqer pluhur

Ne nje ene shtojme vezet, sheqerin, vajin dhe perziejme mire me mikser sa te na tretet sheqeri, shtojme erezat,  vaniljen, miellin, baking powder e perziejme. Ideale do ishte te shtonit dje 1 dore arra te grira trashe ose mund t;ja shtoni mbi krem ne fund. Madje shume do ti shkonte dhe 1 luge gjelle me xhinxher te fresket te grire ne rende holle. Perziejme dhe ne fund shtojme karrotat. Brumi per kekun u be, fusim ne pjekje ne furre te parangrohur ne 180 grade per 30-40 minuta. E leme te ftohet dhe shtojme siper kremin te cilin e pergatisim duke perzier 2 perberesit me lart. Mund ti shtoni nje dore arra dhe ja ku keni nje super kek fantastik.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.