Kohet e fundit te gjithe duket se e pelqejne cheesecake apo jo? Receta qe une do te sjell sot per ju eshte larg asaj tradicionales,sepse receta tradicionale eshte me shume krem djathi,me veze dhe sigurisht e pjekur. Receta me e vjeter e cheesecake mendohet te jete nga Qipro.
Receta ime eshte me pak perberes,e lehte ne pergatitje dhe shume verore ne shije tamam nje embelsire qe te freskon dhe te lezeton them une.

Per kete recete ju nevojiten :
-500gr salce kosi pa kripe
-2 kuti me 175gr krem djathi philadelfia9 ose marke tjeter)
-4 fleta xhelatine ose pluhur.
-1gote uje+3 luge sheqer
-2 bustinaluge gjelle vanilje
-reçel luleshtrydhesh
-1 pako me biskota Digestive ose petite beurre
-130 gram gjalpe i pakripur
Ne fillim do te grimcojme biskotat ne mikser derisa te behen pluhur dhe do ti perziejme me gjalpin e shkrire me pare. I perziejme mire dhe I shtrojme ne tepsi duke i ngjeshur mire.
Nderkohe qe merremi me perberesit e tjere tepsine e vendosim ne frigorifer rreth 15 min. Ne nje tenxhere te vogel hedhim uje dhe sheqer dhe i perziejme ne zjarr te ngadalte derisa te behet sherbeti. 3fletat e xhelatines i leme te zbuten ne pak uje te ftohte dhe pasi kane humbur ate fortesine e tyre (nevojiten 3-5 min) i hedhim ne sherbetin e nxehte derisa te shkrije komplet xhelatina.Nqs kemi xhelatine pluhur e perziejme me 2 luge uje te ftohte ne nje tas dhe pastaj e shtojme te gjithe te sherbeti.
Ne nje tas te madh perziejme salcen e kosit (une perdor prefeto Gjirofarma) dhe kremin e djathit (Philadelphia) derisa te njetrajtesohen. Ne fund shtojme mbi ato sherbetin e vaket.
Nxjerrim tepsine nga frigoriferi dhe hedhim perzierjen kremoze. E leme per 6-10 ore ne frigorifer derisa te jete ngurtesuar i gjithe kremi. I shtojme siper recel luleshtrydhesh para se ta servirim dhe jo me pare.