Pastiço a la My sweet tooth. Keshtu po e quajme se me thane mos e quaj pastiço se vetem pastiço nuk eshte.😆
Receten e kam ideuar per tim vella sepse realisht ai eshte nje adhurues i madh i pastiços aq sa e ha te gjithe taven ne nje vakt. Zakonisht me pelqejne recetat tradicionale shume, por dua t’ju ndryshoj disa gjera sigurisht, improvizoj gjithmone me ato qe kam momentalisht dhe shijen qe dua. Me kete pastiço une desha te arrija nje pastiço me me shume shije se sa ajo tradicionale,kjo do te thote me shume djath sigurisht. Kete here une kam shtuar gorgonzola por ju mund te improvizoni me djathrat qe ju gjenden.

Ju nevojiten:
– 2-3 veze
-qumesht rreth 1 liter
-kripe
-djathe i bardhe
-kaçkavall
-gorgonzola
-proshute
-makarona penne
* Improvizoni me djathrat qe doni dhe ju gjenden!
Zieni makaronat dhe lerini te ftohen me pak gjalpe ne taven ku do beni pastiçon. Une zgjedh gjithmone pene qe te behen shume kremoze dhe te deportoje kremi mes tyre.
Rrahim vezet me qumeshtin, mund ti shtoni dhe pana nese deshironi.
E shtojme siper makaronave. Shtojme djathe te bardhe,gorgonzola,gouda dhe kaçkavall dhe perziejme.
Pjesen tjeter te ngelur nga djathi e shtojme siper qe te behet kerce dhe perfundojme me pak pançete te ciles i japim nje faqe me pare.
E pjekim per 40 minuta ne 200-250° dhe e mbarojme te gjithen per nje ore.