Crumble cake  ndryshe ne shqip kek me therrime, eshte nje kek me therrime qe shijon si biskote e te shkrin ne goje.. Eshte nje embelsire qe pranon shume shije te ndryshme, ndaj une ju sugjeroj pervetesimin e recetes dhe mund te alternoni shijet, nuk ju zhgenjen kurre. Mund ta  mbushni me fruta te fresketa, nutella, reçel, krem djathi dhe madje mund ti kombinoni mes tyre.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Embelsira

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

    • Me poshte do te gjeni receten me perberesit shkurtimisht.
      Ju nevojiten :
    • 400 gr miell ose 2 gota
    • 150 gr sheqer
    •  150 gr gjalpe ne temperature te ftohte
    • 2 luge çaji baking powder
    • lekura e nje portokalli / limoni e grire ne rende
    • 1 veze e plote dhe 1 verdhe

    Per mbushjen  kam perdorur:

    • reçel luleshtrydhesh
    • boronica te ngrira dhe luleshtrydhe te fresketa(mund te perdorni fruta te fresketa ose te ngrira sipas deshires)
    • 150 gr krem djathi+2 luge sheqer pluhur.
    • Perzieni te gjithe perbersit  e brumit me duar deri sa te keni nje konsistence therrimesh.
      Shtroni gjysmen ne tave. Siper shtoni kremin e djathit te perzier me 2 luge sheqer pluhur, siper shtoni reçelin dhe frutat e zgjedhura dhe ne fund mbulojeni me therrimet e ngelura.
      Piqni ne 180-200° ne furre te parangrohur per 30-40 minuta.
      Nese do e konsumoni te ngrohte shoqerojeni me akullore me vanilje duke patur keshtu nje nga embelsirat e reja me te preferuara per ju.
    • Nje version tjeter i kesaj embelsire do te ishte dhe me brumin me kakao pra thjeshte te brumi shtoni 2 luge gjelle kakao te hidhur dhe gjithe perbersit e tjeter njesoj si me siper.
    • Nje version tjeter per mbushjen e kesaj embelsire do te ishte me rikota/mascarpone dhe nutella ose copa cokollate. Shtroni shtresen e pare te brumit, mbi te rikota ose maskarpone sipas deshres rreth 250 gr dhe siper mbulojeni me copa cokollate te therrmuara. Shtoni shtresen e fundit te brumit dhe fusni ne furre te piqet
    • Versioni i fundit qe po ju sjelle eshte mbushja me copa molle te prera ne kuba te vegjel te cilet i kemi perziere me lekure limoni te grire, 2 luge gjelle sheqer kaf dhe 1 luge kanelle. Siper shtojme brumin e ngelur dhe pjekim.

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.