Kourabiedes quhen biskotat tradicionale greke per periudhen e Krishtlindjeve. Ne shije jane pothuajse si kuarbiet tona tradicionale por me me shume shije te cilen ja shtojne bajamet e pjekura dhe te shkrihen ne goje. Me format mund te jeni kreative dhe te beni disa lloje si, yje,gjysem hene,elipsoide, sferike etj.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Embelsira

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Per kete recete ju nevojiten:

  • 500gr gjalpe ne temperature ambjenti
  • 30 ml ouzo(opsionale)
  • 220 sheqer pluhur per brumin
  • Vanilje
  • 900gram miell
  • 200 gram bajame te grira trashe
  • Pak baking powder
  • Sheqer pluhur per ti lyer biskotat pas pjekjes.

Grijme bajamet trashe dhe i pjekim lehtesisht ne tigan duke perzier. Ne nje tas perziejme perberesit e thate : miellin,baking powder,vaniljen. Ne ne tas tjeter rrahim mire gjalpin, i cili eshte shume e rendesishme te jete ne temperature ambjenti. Shtojme sheqerin pluhur dhe perziejme derisa te kemi nje mase si krem pastiçerie. Vijojme perzierjen duke shtuar gradualisht miellin dhe ne fund bajamet e pjekura. Pasi keni formuar brumin e mbeshtjellim ate dhe e leme per 30 minuta ne frigorifer. Brumi duhet te jete i trashe, te mos ngjise ne duar dhe te formohen lehtesisht topa me te. E nxjerrim nga frigoriferi dhe i japim formen e deshiruar ne hapesira 2 cm larg njer tjetres. Ne furre te parangrohur 200° ne tepsi me leter pjekjeje vendosim per 10 minuta te piqen biskotat. I leme pak te ftohen dhe i sperkasim me pika uje trendafili ose ouzo dhe i lyejme me sheqer pluhur dhe i sperkasim akoma me shume me sheqer pluhur pasi jane vendosur ne pjaten festive. Ju befte mire!

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.