Kadaif me te mire se ky s’keni provuar ndonjehere , per kete jam e sigurt.
Kadaifi me qumesht panda( qumesht te kondensuar) eshte zyrtarisht receta ime e preferuar e ketij fundviti.
Per te gjithe ata qe jane skeptike per kete recete ju siguroj qe do nderroni kadaifin tradicional me kete version.

Ju nevojiten:
- 1 kg kadaif
- 400gr arra te bluara trashe
- Vanilje 2 bustina
- Gjysem gote sheqer
- Pak fare kanelle
- 300-400 gr gjalp te cilin e shkrijme.
Ne nje ene bluajme arrat me vanilje,sheqer dhe kanelle.
I perziejme mire se bashku
Mbledhim kadaifin dhe brenda i vendosim arrat e bluara.
Pasi kemi mbledhur gjithe kadaifin e sperkasim me gjalpin e shkrire dhe arrat e ngelura ja shtojme siper. E vendosim ne pjekje ne 180° per 1 ore e pak sa te marri nje fare skuqjeje siper dhe pastaj e ulim temperaturen ne 100° per 2 ore tjera ose pak me shume.
Nderkohe pergatisim sherbetin duke shtuar ne nje tenxhere:
- 1 liter qumesht
- 400 gram sheqer
- 1 bustine vaniljie
- lekuren e 1 portokalleje qe e heqim me qeruesen e patateve dhe vendosim te ziejme.
- Pasi tretet sheqeri dhe qumeshti eshte nxehur goxha fikim nxehtesine (kujdes mos e digjni se qumeshti merr ere kollaj) dhe shtojme 1 kuti 300 ml me qumesht panda dhe perziejme deri ne tretje te tij.
Kadaifin e vaket e regjim me kete sherbet dhe leme 1 gote teper. Sherbeti te jete i nxehte.
Sherbetin e ngelur e perziejme me akoma 200 ose 300 ml qumesht panda per te marre nje sherbet te trashe goxha.
Sherbetin e perftuar me siper e shtojme mbi kadaif per ti dhene nje konsistence kremoze.
Shija e portokallit ne kadaif miksuar me pak kanelle eshte fantastike
Ju befte mire!