Kadaif me te mire se ky s’keni provuar ndonjehere , per kete jam e sigurt.
Kadaifi me qumesht panda( qumesht te kondensuar) eshte zyrtarisht receta ime e preferuar e ketij fundviti.

Per te gjithe ata qe jane skeptike per kete recete ju siguroj qe do nderroni kadaifin tradicional me kete version.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Embelsira

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Ju nevojiten:

  • 1 kg kadaif
  • 400gr arra te bluara trashe
  • Vanilje 2 bustina
  • Gjysem gote sheqer
  • Pak fare kanelle
  • 300-400 gr gjalp te cilin e shkrijme.

Ne nje ene bluajme arrat me vanilje,sheqer dhe kanelle.

I perziejme mire se bashku
Mbledhim kadaifin dhe brenda i vendosim arrat e bluara.

Pasi kemi mbledhur gjithe kadaifin e sperkasim me gjalpin e shkrire dhe arrat e ngelura ja shtojme siper. E vendosim ne pjekje ne 180° per 1 ore e pak  sa te marri nje fare skuqjeje siper dhe pastaj e ulim temperaturen ne 100° per 2 ore tjera ose pak me shume.

Nderkohe pergatisim sherbetin duke shtuar ne nje tenxhere:

  • 1 liter qumesht
  • 400 gram sheqer
  • 1 bustine vaniljie
  • lekuren e 1 portokalleje qe e heqim me qeruesen e patateve dhe vendosim te ziejme.
  • Pasi tretet sheqeri dhe qumeshti eshte nxehur goxha fikim nxehtesine (kujdes mos e digjni se qumeshti merr ere kollaj) dhe shtojme 1 kuti 300 ml me qumesht panda dhe perziejme deri ne tretje te tij.

Kadaifin e vaket e regjim me kete sherbet dhe leme 1 gote teper. Sherbeti te jete i nxehte.
Sherbetin e ngelur e perziejme me akoma 200 ose 300 ml qumesht panda per te marre nje sherbet te trashe goxha.
Sherbetin e perftuar me siper e shtojme mbi kadaif per ti dhene nje konsistence kremoze.
Shija e portokallit ne kadaif miksuar me pak kanelle eshte fantastike

Ju befte mire!

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.