Keku me molle ne dimer eshte nje embelsire bazike por qe te kunjon ngrohtesine e shtepise, askund me mire se ne shtepi nuk te shijon nje kek i mire!
Receta e kekut me molle qe do t’ju shoqeroje gjithe dimrin erdhi.
Nje keshille veçse , prerja e frutit ne feta eshte nje domosdoshmeri qe ato mos te zhyten. Prijini feta te holla!

- Receta si me poshte:
3 veze
- 150 gr sheqer
80 ml vaj
- 125 ml kos i thjeshte(une perdor dhe kos frutash me pjeshke)
- 250 gr miell
- baking powder
- 2 molle te prera ne feta te holla
- arra
3 veze
80 ml vaj
Rrahim vezet me sheqerin ,shtojme vajin, kosin dhe ne fund miellin, arrat e baking powder.
E shtojme brumin ne tave dhe rendisim mbi brume fetat bukur. Mund ti sperkasni me pak sheqer siper te karamelizohen.
Piqeni ne furre per 40 minuta ne 180°.
Pas pjekjes siper i kam shtuar 3-4 luge sherbeti nga glikoja e portokalleve, i kam prere gliko portokalli ne kuba, kam shtuar kanelle dhe nje dore arra. Me gjithe keto gjera siper vetem kek nuk eshte.