Kremi i pastiçerise eshte nje nga ato receta qe gjen perdorim kudo ne embelsira. Mund ta perdorni per te mbushur shume embelsira si kek, pandispanje, krepa, pastashu, xupa, tarta etj. Ndaj une ju sugjeroj te keni nje recete bazike qe ta perdorni gjithmone.

Ju nevojiten :
-5 te verdha vezesh
-150 gr sheqer
-2 luge e gjysem me miell 00
-gjysem liter qumesht
-lekura e nje limoni ose portokalleje jo e grire ne rende por hiqeni me qeruesen e patateve.
-vanilje

Te verdhat e vezeve, miellin, sheqerin, vaniljen i rrahim bashke sa te kemi nje mase kremoze e homogjene.

Qumeshtin e nxehim bashke me lekuren e portokallit/limonit. Heqim lekuren dhe nisim shtojme pak nga pak qumesht te vezet duke perzier. Ne fund i shtojme ne tenxhere dhe perziejme ne zjarr te ulet sa te trashet masa.
Kremi u be!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.