Torte akullore me kafe vendosa ta quaj per ta pershtatur ne shqip semifreddon me kafe, embelsiren italiane, receten e se ciles do jua sjell me poshte. Italianet jane te famshem per kulinarine e tyre nuk di te them cilat jane ato receta qe une nuk i kam mesuar nga kuzhinier apo food blogger italiane sepse une i kam burim frymezimi ata, mesoj shume prej tyre.
Semifreddo perkthehet ne shqip “gjysem e ngire” dhe ne shije eshte njesoj si akullore por me konsistence me te forte prandaj une e kam quajtur torte akullore.
Per ta realizuar ju nevojiten :
- 500 ml whipping cream (pana embelsirash)
- 400 gr qumesht i kondensuar
- 200 gr pan di stelle
- 1 gote qumesht
- gjysem gote kafe Jacobs
- kakao pluhur
Nisim me njomjen e biskotave pan di stelle me qumesht dhe shtrojme ne tave duke mbushur gjithe hapesirat mire. Keto biskota jane italiane dhe ata i perdorin shpesh ne embelsira, une e adhuroj shijen e tyre ndaj dhe i kam perfshire ne kete torte duke improvizuar me ato per te bere nje udhetim shijesh ne Itali.
Ne nje ene nisim rrahim panen qe te marri trajte shllaku dhe e leme menjane. Pergatisim kafen dhe e perziejme me qumeshtin e kondesuar. Une zgjedh Jacobs sepse eshte shume e lehte ne pergatitje,s’ka nevoje per ekspres dhe eshte shume cilesore.Qumeshtin e kondensuar e perzier me kafe e shtojme te pana e rrahur duke perzier me kujdes me spatul. Kremi per torten eshte gati, shtojme mbi biskotat e njomura me qumesht dhe mbulojme me plastmas gatimi qe ta preki kremin ne menyre qe mos te ngrije siperfaqja. Vendosim ne ngrirje per gjate nates dhe para se ta sherbejme sperkasim mire me kakao!
Nje torte fantastike verore!
