Kjo embelsire ka ngjajshmeri me tiramisune  vetem biskotat savoiardi e kremin mascarpone. Gjithe perberesit e tjere jane me shije komplet tjeter, me shije praneverore do te thoja.

Kur e kam lexuar heren e pare mu duk nje improvizim fantastik me luleshtrydhet dhe shume e fresket ne pamje e shije! Duke qene se pergatitet me fruta shume delikate si luleshtrydhet ju sugjeroj ta pergatisni e konsumoni brenda dites.

Idealisht pergatiteni 3-4 ore para dhe lereni te rregjet ne frigorifer gjate kesaj kohe.

Per te realizuar ju nevojiten:

  • Biskota savoiardi 300 gr
  • 500 ml pana embelsirash (whipping cream)
  • 500 gr mascarpone
  • 2 vasketa me luleshtrydhe
  • 1 gjysem limoni ose 1 teke limoncello
  • gjysem gote uje

Ne nje ene shtojme 1 dore luleshtrydhesh, mbulojme me uje dhe shtojme pak limoncello. Nese e deshironi pa  alkool shtoni ne vend te limoncellos lengun e nje gjysem limoni. Furloni mire qe te perftoni nje pure ne te cilen do te regjim biskotat.

Rrahim panen e embelsirave sa te trefishoje vellimin dhe shtojme mascarponen. Nese deshironi mund te shtoni arre kokosi te grire ose purene e luleshtrydheve qe do ju ngele nga regjia e biskotave ne krem.

Luleshtrydhet e ngelura grijini ne copa te vogla e lejini menjane.

Fillojme njomim biskotat me purene e luleshtrydheve dhe shtrojme ne nje tave. Siper tyre shtojme pak krem e perhapim dhe perhapim luleshtrydhe te coptuara, pastaj serisht shtojme nje shtrese biskotash,krem dheperfundojme me luleshtrydhe me shume. Une preferoj ta realizoj me 2 shtresa biskotash qe embelsira te jete me delikate ne shije.

Mbulojme me plastmas gatimi dhe leme ne frigorifer per 3-4 ore sa te regjen biskotat.

Sherbejeni te ftohte dhe konsumojeni brenda 1-2 ditesh sepse luleshtrydhet siper fillojne dhe leshojne leng e vyshken.

Shija eshte fantastike per te gjithe familjen!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.