Shapkati eshte nje gatim tradicional gjirokastrit. Eshte goxha i bollshem dhe kalorik sa mund te mjaftoje si pjate kryesore i vetem ne nje vakt me pak djathe ose kos. Megjithate eshte i shendetshem dhe plote ereza. Ai ka nje shtrese me miell misri si baze dhe lakra apo spinaq ,qepe te njoma,ereza si kopra,nenexhik,majdanoz dhe cerepujke,djathe,veze dhe kos. E pjekim ne 200° dhe kemi bere keshtu dreken dhe darken.Nuk konsumohet si byreku por me pirun sepse eshte goxha i butePer kete recete ju nevojiten:

  • 300gr miell misri( Une ju sugjeroj ta perzieni gjysem miell gruri gjysem misri)
  • 1gote qumesht
  • 2-3 gota uje
  • Kripe
  • Spinaq
  • Qepe te njoma
  • 2 veze
  • 1 gote kos
  • Piper i zi
  • Nenexhik(dhjozme)
  • Koper
  • Djathe i bardhe i grire trashe
  • Vaj
  • Sode
  • Kripe

Ne nje tas te madh zeme brumin per shapkatin.Shtojme miellin te gjithin,pak kripe,1 luge kafeje sode,qumeshtin,ujin.Brumi zihet i holle si brum per petulla pra kremoz. I shtojme nje dore djathe.3/4 e brumit i shtojme ne nje tepsi te lyer me pak vaj.Ne tigan skuqim qepet e njoma me vaj ulliri. Shtojme spinaqin dhe erezat e njoma, kripe piper e pak gjalpe ne fund. E leme te ftohtet masen dhe shtojme 2 veze e kosin. Shpesh une kosin e pergjysmoj dhe shtoj gjysem gote kos gjysem qumesht. I jep shume butesi. Perziejme mire dhe shtojme nje dore djathe.1/4 e brumit e perziejme me spinaqin me siper dhe leme disa luge nga brumi per ti shtuar ne fund fare.Perzierjen e mesiperme e shtojme mbi brumin ne tepsi,e sperkasim me brumin e ngelur e djathe kaçkavall dhe e pjekim ne 180°.

Ju befte mire!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.