Melomakaronat jane biskota tradicionale greke tipike per  festat e fundvitit. Me nje shije shume ndjellese me gjithe aromat e festave, kanelle, karafil,  konjak e portokalle dhe te njomura ne sherbet, ato jane te preferuarat e mia. Nese ende ti keni provuar, ju sugjeroj qe ti provoni. Melomakaronat jane shume te famshme, pasi i provon nje here shija e tyre eshte gjithmone me ty, sepse ato jane biskota festive qe mund ti hash pa ndjenja faji jepse jane shume te lehta ne kalori, yndyre po sheqer.
Receta per 30 biskota:
  • 1kg miell gruri
  •  200gr semola(lloj mielli)
  • 400ml vaj luledielli
  • 180 ml vaj ulliri
  • 400ml leng portokalli
  • 1/3 gote me konjak
  • Lekura e grire imet e 2 portokalleve
  • 1 luge kafeje baking powder
  • Arre per tju shtuar siper
  • 2 luge gjelle kanelle pluhur
  • Pak arre moskati
  • Pak karafil pluhur
Per sherbetin:
  • 500 ml uje
  • 800gr sheqer
  • 150ml mjalte
  • 3 shkopinj kanelle
  • Pak karafila shkopinj
  • Pak konjak.
1 portokall i ndare ne 2 gjysma
Procedura eshte me e thjeshta e mundshme.
Perberesit per biskota i perziejme ne 2 tasa : miell dhe semola bashke dhe ne tasin tjeter gjithe perberesit e tjereve. Ne fund perziejme te gjithe bashke te gjithe se bashku qe te marrim nje brum te vajosur nga jashte.
Brumin e ndajme ne toptha te vegjel dhe i vendosim ne leter pjekje larg njera-tjetres pasi do te fryhen goxha. Sekreti eshte qe brumin per secilen biskote mos ta punoni shume te dore dhe mos ti beni shume te medha por sa nje kafshate e plote.
I pjekim ne 175° per 20 minuta.
Pasi i nxjerrim nga furra i leme te ftohen dhe pergatisim sherbetin.
Per te pergatitur sherbetin veprojme po njesoj shtojme gjithe perberesit ne tenxhere dhe i ziejme.
E heqim nga zjarri dhe 1 nga 1 zhysim biskotat te zbuten dhe sa njomen me sherbet i nxjerrim nuk i leme ne sherbet.
Pastaj i vendosim ne nje tepsi dhe ju shtojme siper arra te grira trashe dhe sperkasim me mjalte.
Mund te durojne deri ne 20-30 dite pa kushte frigoriferike.
Ju befte mire!

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.