Banana bread ose kek me banane e thene me thjeshte eshte nje embelsire qe une bej sa here kam banane shume te pjekura ne shtepi, nese nuk perfundojne ne ngrirje per smoothie ato behen kek. Nese bananet te pelqejne si frut atehere kjo embelsire eshte per ty. Receta qe une do ju sjell me poshte eshte zgjedhur nga nje emision gatimi ku u provuan rreth 32 receta per banana bread dhe perberesit qe jepnin shijen dhe konsistencen me te mire ishin ata me poshte :

  • 3 banane mesatare te pjekura shume( kur te shtypen ne trajte pureje duhet te jete 1 gote uji e gjysem)

Shenim nje gote uji normale permban 240 ml

  • 2 gota miell
  • 2 kokrra veze
  • çokollate ne copa te vogla rreth 200gr
  • gjalpe i shkrire dhe te lihet te ftohet pak 6 luge gjelle( 80 gr)
  • 3/4 e gotes me sheqer te bardhe (sheqeri kaf i jep me shume shije te karamelizuar dhe ne shperqendron shijen e kekut nga banania) 150 gr
  • 3 luge gjelle kos
  • baking powder 1 luge çaji
  • sode buke gjysem luge çaji
  • kanelle 1 luge çaji
  • arre moskati gjysem luge çaji
  • karafil i bluar  gjysem luge çaji
  • vanilje

Pergatitja e ketij keku eshte shume e lehte. Ne nje tas perzieni gjithe perberesit e njome dhe ne nje tjeter gjithe perbersit e thate. Ne fund shtoni perberesit e thate te ata te njome dhe perfundoni me çokollatat, nje pjese te tyre shtojeni brenda dhe nje pjese mbi brumin ne taven e pjekjes. Piqeni per 60-70 minuta ne 180°.   Mos harroni te beni proven e kunjes se paster para heqjes nga furra.

Autore

Albina Shehu

Kategoria

Postuar me

Mars 05, 2021

SOCIAL

mysweet_tooth_

Subscribe & Merr Recetat Falas

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.